Комбинирах божествения аромат на розова вода с любимите ми ядки шам фъстък и авокадо в една неповторимо вкусна и здравословна, сурова торта. Благоуханният аромат на розова вода е един от най – завладяващите сетивата. Само няколко капки могат като с магическа пръчка да превърнат всеки десерт във фантастично изкушение с френски гурме стил и очарователен вкус.
Харесвам шам фъстък повече от всякакви други ядки и семена не само заради невероятните му здравословни ползи, но и заради прекрасния му зелен цвят и уникален аромат, които придават чудесен вкус и красив външен вид на сладкарските изделия.
Ето какво Ви е необходимо, за да приготвите тази неповторима торта.
Домакински уреди: блендер, кръгъл ринг с диаметър 12-13 см
Време за подготовка: 10 мин
Необходими продукти:
Основа
2 с.л. суров шам фъстък (100%) на паста
1/4 чаша сурови ядки шам фъстък
6 големи, меки фурми без костилки
1 супена лъжица кленов сироп
Сол на върха на чаена лъжичка
Крем
2 бр. средно голямо авокадо, обелено и с отстранена костилка
6 супени лъжици кленов сироп
1 супена лъжица лимонов сок
½ лъжица розова вода
Сол на върха на чаена лъжичка
50 г суров шам фъстък (100%) на паста
Декорация
Натрошени ядки шам фъстък за поръсване и ядливи цветя според Вашите предпочитания. Аз използвах бели хризантеми за самата снимка.
Метод на приготвяне:
- Приготвяне на основата – сложете в блендер всички съставки за основата с изключение на кленовия сироп и шам фъстък на паста. Смесете съставките на бавна скорост до получаване на смес във вид на трохи. Добавете кленовия сироп и шам фъстък на паста. Блендирайте отново на бавна скорост до хомогенна, лепкава смес. Разпределете сместа в кръгъл ринг като основа и поставете във фризера докато приготвяте останалите компоненти.
- Приготвяне на крема – сложете в блендер всички съставки за крема с изключение на ядките шам фъстък и блендирайте до получаване на гладка смес. Накрая довавете ядките и блендирайте за кратко, така че парченцата ядки да са видими в крема.
- Извадете ринга с основата от фризера и нанесете готовия крем в ринга. Разпределете добре върху основата и загладете хубаво повърхността на крема.
- Декорирайте с ядки натрошен шам-фъстък и поставете отново във фризера за 4-5 часа или цяла нощ.
С ядливи цветя може да декорирате непосредствено преди сервиране, но не и да замразявате с тях.
В тази рецепта използвах био паста от 100% суров шам фъстък. Горещо препоръчвам да използвате този продукт, тъй като е приготвен от 100% селектирани, сурови ядки с наситен аромат и интензивен вкус. Кликнете върху снимката на продукта за повече информация:
Bon appétit de Galia 🙂
Повече информация за нас и продуктите, които предлагаме може да откриете на нашия сайт тук: https://gourmanic.bg
или като кликнете върху снимка на избран от Вас продукт по-горе.
!!! Ако желаете да поръчате продукти, включени в рецептите, може да го направите онлайн (кликнете върху продукта, който желаете) или директно на тел. 0876 806 270. Доставяме в цялата страна в рамките на 48 часа без неделя и празнични дни.
Коментарите са затворени