Тази рецепта за френски орехов винегрет превръща всяка пролетна салата от зеленолистни зеленчуци в изключително вкусно и изискано гурме.
За получаване на ценното орехово масло французите използват леко роуствани орехови ядки. Роустването е изключително деликатен процес, при който ядката освобождава максимално интензивния си вкус и аромат без да се окисляват мазнините, съдържащи се в нея. Маслото се добива чрез много бавно, механично пресоване на роустваните ядки, което отнема около 5-6 часа. Този начин на пресоване осигурява извличането на масло с безупречни качества и 100% запазени всички аромати, витамини и минерали, съдържащи се в ядките.
Ореховото масло добавя богат вкус на обикновените дресинги за салати.
Време за приготвяне: 5 мин
Така приготвеният орехов винегрет е достатъчен за 4 порции салата
Необходими съставки:
4 супени лъжици орехово масло
1 супена лъжица балсамов оцет
1 чаена лъжица дижонска горчица
Щипка сол и черен пипер от Лампонг на вкус
Смсете всички съставки и разбъркайте добре, след което овкусете Вашата салата.
Подходящ за всякакви салати от зеленолистни зеленчуци.
В тази рецепта са използвани следните продукти:
Bon appétit de Galia 🙂
Повече информация за нас и продуктите, които предлагаме може да откриете на нашия сайт тук: https://gourmanic.bg
или като кликнете върху снимка на избран от Вас продукт по-горе.
!!! Ако желаете да поръчате продукти, включени в рецептите, може да го направите онлайн (кликнете върху продукта, който желаете) или директно на тел. 0876 806 270. Доставяме в цялата страна в рамките на 48 часа без неделя и празнични дни.
Коментарите са затворени