Рецепта за изключително вкусен и много изискан суров гурме десерт за ценителите. Без захар и топлинна обработка. Подходящ за вегани.
Необходими продукти за приготвяне на 2 бр. десерти
За смес 1
50 г фурми без костилки
10 г стафиди
30 г сурови бадеми
10 г фини овесени ядки
5 г сурово какао на прах
За смес 2
90 г сурово кашу
30 г шамфъстък на паста
20 г суров пчелен мед
За смес 3
30 г фъстъчено масло (неподсладено)
30 г суров пчелен мед
1/2 ч.л. чай от матча на прах (по желание)
2 ч. л. суровo какао на прах
За декорация
5 г натрошен шамфъстък
Начин на приготвяне
- Приготвяне на Смес 1: В блендер смесете фурмите, стафидите, бадемите, овесените ядки и 5 г какао на прах до лепкава паста.
- Приготвяне на Смес 2: В блендер смелете ядките кашу на фин прах. Добавете пастата от шамфъстък и 20 г мед. Разбъркайте до хомогенна лепкава смес. Оставете настрани.
- Необходими са Ви 2 малки ринга с диаметър около 10-12 см. На дъното на всеки ринг нанесете слой от какаовата Смес 1. Като втори слой нанесете Смес 2. Поставете във фризера за около един час.
- Извадете от фризера и отстранете ринговете.
- Смес 3: Смесете 30 г мед с фъстъченото масло, чай от матча и суровото какао. Разделете сместа на две равни части и я нанесете в/у двата десерта.
- Най-отгоре декорирайте с натрошен шамфъстък
Ако не разполагате с малки рингове, може да направите един десерт в по-голям ринг и да го нарежете на парчета.
Продукти, които препоръчваме да използвате в рецептата:
Коментарите са затворени