Знаете ли, че една от най-вкусните комбинации е тиква с кашу и канела? Опитайте този гурме десерт. Освен, че е лесен за приготвяне, рецептата е подходяща за вегетарианци в зависимост от продуктите, които използвате.
Поднесен като верин, този десерт е изключително очарователен, ароматен и фантастично вкусен.
Ето и рецептата:
Необходими продукти:
Основен крем
100 г био сурово кашу на паста
200 г печена тиква без добавена захар, пасирана.
½ ч.л. био канела на прах
1/4 ч.л. смляно индийско орехче (по желание)
Карамфил 1 розичка
щипка сол
1/4 чаша кленов сироп
1/2 чаша бадемово мляко
1 с.л. разтопено кокосово масло
Сметана като втори слой
1 опаковка кокосова сметана или животинска по желание
3 с.л. захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
За декорация
Може да използвате натрошен шоколад, какао, карамелизирани ядки, мюсли, сушени плодове.
Начин на приготвяне:
- Пригответе основния крем в блендер. Преди това трябва да изпечете тиквата и да я пасирате. Може да използвате и сварена, но печената е по-суха и крема става по-вкусен. Добавете в блендера всички съставки за основния крем и смесете до получаване на хомогенна кремообразна маса. Разпределете в чаши.
- Разбийте кокосова сметана или животинска по желание. Към сметаната може да добавите захар и екстракт от ванилия.
- Декорирайте според Вашите предпочетания.
Продуктите, които препоръчваме да използвате в рецептата, може да откриете в нашия онлайн магазин като кликнете върху снимките по-долу:
Коментарите са затворени