Една от най-очарователните гурме комбинации е между авокадо и шам фъстък. Тези два вкуса си подхождат чудесно, като шам фъстъка обогатява авокадото със своя аромат и допълва вкуса му.
Предлагаме Ви да опитате две фантастично вкусни френски рецепти, в които шам фъстък и авокадо разкриват изцяло своята хармония от вкусове, аромати и безброй здравословни ползи.
Френски гурме десерт с авокадо, роза и шам фъстък на паста
Този суров десерт е изключително вкусен, лесен за приготвяне и много елегантен. Задоволява предпочитанията не само на почитателите на здравословния начин на хранене, но и най-изтънчените вкусове на ценителите на гурме кухнята.
Десерт, от който може да си хапнете повече и то без угризения.
Необходими продукти за 2 десерта:
За основата
- 50 г суров шам фъстък ядки (био)
- 50 г суров шам фъстък на паста (био)
- 10 бр. големи фурми
- 3 с.л. кленов сироп (сироп от агаве, сироп от фурми или пчелен мед)
За крема
- 5 с.л. кленов сироп (сироп от агаве, сироп от фурми или пчелен мед)
- 2 бр. авокадо със средна големина
- 50 г суров шам фъстък на паста (био)
- 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 1 с.л. екстракт от рози (може да заместите с екстракт от ванилия)
- 2 капки розова вода
За декорация
натрошен шам фъстък и ядливи рози (ако не разполагате с такива, може да заместите с други ядливи цветя)
- Приготвяне на основата: Смесете в блендер всички съставки за основата до получаване на хомогенна смес.
- Разпределете сместа на дъното на малки рингове, ако ще приготвяте индивидуални десерти или в един по-голям, за да може да нарежете десерта на парчета впоследствие.
- Поставете във фризера за около половин час.
- Приготвяне на крема: Смесете в блендер всички съставки за крема. Разбърквайте до получаване на хомогенна смес. Ако използвате екстракт от ванилия, може да не използвате капки розова вода в зависимост от личните Ви предпочитания, тъй като интензивността на аромата ванилия може да унищожи розовия аромат.
- Извадете индивидуалните десерти от фризера и допълнете ринговете с крема.
- Поставете отново във фризера за около 2-3 часа
- Извадете от фризера 10-15 мин преди консумация. Отстранете ринговете. Най-лесно може да ги отстраните като намокрите кърпа с топла вода и я завиете около ринга за 1 мин. После рингът се изважда без никакви проблеми.
- Декориране: Украсете с натрошен шам фъстък и ядливи рози или други ядливи цветя, с каквито разполагате.
Комбинацията с аромат на рози подхожда чудесно на този десерт, но може да опитате и с цветове от портокал. Ще бъде чудесно 🙂
Bon appétit 🙂
Продуктите, които препоръчваме да използвате в рецептата са:
За повече информация кликнете върху снимката на продукта.
Рецепта за Салата от авокадо с дресинг от оцет с пулпа от малини и масло от шам фъстък
Изискана и неповторимо вкусна гурме салата.
Авокадото може да се комбинира по много начини и намира широко приложение в кулинарните рецепти. Една от най-вкусните комбинации е с шам фъстък и сладко-кисели дресинги като плодов оцет с пулпа от малини или манго
Необходими продукти за 1 порция:
1 бр. авокадо
1 с.л. върджин масло от шам фъстък
1 ч.л. френски оцет с пулпа от малини
или френски оцет с пулпа от манго
Фльор де сел Гуеранде
Начин на приготвяне:
Нарежете авокадото и го мариновайте в масло от шам фъстък в продължение на 30 мин.
Поставете в средата на подходяща за сервиране чиния.
Овкусете с Фльор де сел Гуеранде и поръсете с няколко капки оцет с пулпа от малини или манго.
Продуктите, които препоръчваме да използвате са:
Повече информация за продуктите може да откриете на нашия сайт тук: https://gourmanic.bg
или като кликнете върху снимките на продуктите.
!!! Ако желаете да поръчате продукти, включени в рецептите, може да го направите не само онлайн, но и директно на тел. 0876 806 270. Доставяме в цялата страна в рамките на 48 часа без неделя и празнични дни.
Коментарите са затворени