Винегрет – магическият дресинг за всяка перфекта салата.
Корените му са френски, а днес е изключително популярен в почти цял свят. Използва се за овкусяване не само на салати, но и на различни видове меса. Приготвянето му е лесно, но истинската тайна на вкусния винегрет се крие в съставките.
Предлагаме Ви няколко френски рецепти за божствено вкусен малинов Винегрет. Която и да изберете да приготвите, ще останете истински очаровани от кулинарните си умения. Изключително подходящ за приготвяне на гурме салати, ястия от печено патешко и други червени меса.
Вариант I
- естрагон – 2 стръка
- копър – 2 стръка
- магданоз – 4 стръка
- босилек – 2 стръка
- листа от анасон – 2 бр.
- лук – 1 глава шалот
- зехтин екстра върджин – 3 с.л.
- Френски с оцет с 45% свежи малини – 2 с.л.
- арганово или лешниково олио – 3 с.л.
- дижонска горичица – 1 ч.л.
- бял и черен пипер от Прованс
- Фльор де сел Гуеранде
Начин на приготвяне: смесете зехтина с аргановото или лешниковото олио според Вашите вкусови предпочитания. Добавете френски оцет с малини, горчицата, сол Гуеранде и пипер. Смесете добре с помощта на блендер. Нарежете на ситно всички зелени подправки с лука и добавете към сместа.
Този вид винегрет е подходящ за салати от зеленолистни зеленчуци с леко горчив вкус като цикория, маруля и др.
Вариант II
- 50 мл Френски оцет с 45% свежи малини
- 1/2 ч.л. стевия
- 30 мл балсамов оцет
- 30 мл зехтин екстра върджин
- 1 с.л. мед
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне: смесете всички съставки с помощта на блендер.
Използвайте за овкусяване на плодови и зеленчукови салати, както и червени меса на скара или печени.
Вариант III
- ¼ ч.ч. зехтин екстра върджин
- 3 с.л. френски оцет с 45% свежи малини
- 1 лук шалот, фино нарязан на кубчета
- 2 ч.л. дижонска горчица
Начин на приготвяне: смесете всички съставки в блендер до получаване на хомогенна смес. Нарежете лука на ситно и го добавете към сместа.
Подходящ както за зелени салати, така и за печени меса.
Вариант IV
- 100 мл Френски оцет с 45% свежи малини
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. балсамов оцет
- 1/4 с.л. сол
- 1/4 с.л. черен пипер
Начин на приготвяне: смесете всички съставки в блендер до получаване на хомогенна смес.
Вариант V
- 1/2 чаша растително олио по избор
- 1/2 чаша френски оцет с 45% свежи малини
- 1/2 чаша кристална захар
- 2 ч.л. дижонска горчица
- 1/4 ч.л. сушен риган
- 1/4 ч.л. смлян черен пипер
Начин на приготвяне: смесете всички съставки в блендер или буркан с капак, който може да се затвори плътно. Разбийте сместа добре. Вече имате готов винегрет дресинг с уникален вкус за всякакви зеленолистни салати. Може да експериментирате с вида олио и да използвате, което предпочитате – зехтин, слънчогледово, рапично, от гроздови семки, лешниково и др. Изборът е Ваш 🙂
!!! Горещо препоръчваме при приготвянето на малинов Винегрет да избягвате използването на масла или олио със силна миризма. Заложете на зехтин екстра върджин или олио от гроздови семки, за да се насладите истински на очарователен малинов аромат. Френският малинов оцет е приготвен от специален сорт сладки малини с наситен аромат, който е наистина завлядаващ.
Не се притеснявайте, ако приготвите повече Винегрет отколкото Ви е необходимо. Поставете го в хладилник и използвайте в рамките на седмица.
Bon appétit 🙂
Препоръчваме да използвате следните продукти, включени в рецептите:
Повече информация за нас и продуктите, които предлагаме може да откриете на нашия сайт тук: https://gourmanic.bg
или като кликнете върху снимка на избран от Вас продукт по-горе.
!!! Ако желаете да поръчате продукти, включени в рецептите, може да го направите онлайн (кликнете върху продукта, който желаете) или директно на тел. 0876 806 270. Доставяме в цялата страна в рамките на 48 часа без неделя и празнични дни.
Коментарите са затворени