По всичко личи, че след студените зимни месеци ще бъде страхотно да си направим прекрасно парти 🙂
Пригответе вкусна и изискана храна за вашето парти с нашите гурме рецепти, които ще откриете по-долу. Гарантираме Ви, че ще останете много доволни.
Забавлявайте се и се насладете на хубавото време и изискания вкус 🙂
МЪФИНИ ОТ ПОЛЕНТА С МАНАТАРКИ, СОС БОЛОНЕЗЕ И ПАРМЕЗАН
Чудесно гурме предястие или мезе по време на парти.
Необходими продукти (приблизително за 18-24 капсули/формички полента)
* 1 пакет полента с манатарки (полуготова за приготвяне)
* Сос болонезе (приготвен по любимата Ви рецепта или готов – може да намерите в супермаркетите)
* Ситно настърган пармезан за гарниране
* Магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
1) Пригответе полентата според инструкциите на пакета. Веднага след като отстраните от огъня, разпределете полентата в силиконови форми/капсули за мъфини.
2) Поставете напълнените с полента формички в хладилник, за да се охладят за около 30 мин.
3) Пригответе сос Болонезе по любимата си рецепта или купете готов от най-близкия супер маркет.
4) След като се охлади полентата, извадете от хладилника и с подходяща лъжица издълбайте кладенче във всяка пълна с полента формичка както е показано на снимката.
Поставете формичките с полента в загрята фурна, за да се отпусне и затопли полентата отново.
5) Подгрейте соса Болонезе и напълнете кладенчетата. Поръсете с настърган пармезан и магданоз.
Сервирайте веднага
Полентата и соса Болонеза може да приготвите 1 ден предварително и преди да пристигнат гостите Ви , може да подгреете, гарнирате и поднесете топли мъфините от полента.
Коментарите са затворени