Време на варене: нормално 9-11 мин ал денте 7-8 мин.

Вие сте информиран потребител и знаете, че в основата на правилното функциониране на вашето тяло е приема на твърда храна.

Хранителните вещества в твърдата храна дават силата на вашето тяло.

Една чиния, пълна с топла,  ароматна и вкусна паста с атрактивни форми ви дава приятно усещане за ситост след добра храна.

Прекрасно ястие за всякакъв повод – за Вас, за Вашите деца и приятели.

Колко здравословна е спелтата?

Пастата от тъмно пълнозърнесто брашно от спелта е сериозен източник на диетични фибри – един от най-важните компоненти в здравословното хранене.

Фибрите са храната на полезната бактериална флора в човешкия организъм, които от своя страна поддържат здравето на човека. Те отговарят за правилното функциониране на червата и усвояването на хранителните вещества.

Ако се обърне последователността от събития, вижте колко важни са фибрите за човека.

Спелтата е много здрава, има високи класове и не подлежи на обработка с химикали и генни модификации. Запазила е естественото си състояние и така се отглежда и до днес. Този вид зърно е бил забравен от хората и по този начин не претърпява никакви изменения, а от своя страна самата спелта не подлежи на изменения. Спелтата има своя собствена защита – обвивката на зърното е толкова здрава, че защитава семето от вредните вещества в околната среда, включително радиацията.

Брашното от спелта успешно замества обикновеното брашно в кухнята –  с него могат да се пекат сладкиши, да се приготвят сосове, супи и паста.

Ястията са изискани и засищащи. С неповторим аромат и богат вкус.

РЕЦЕПТА ЗА ПЕНЕ ОТ СПЕЛТА С ПАРМЕЗАН ? Б?ЛК?

Необходими продукти: 3 супени лъжици пресен босилек, 3 супени лъжици пресен градински чай, 6 супени лъжици зелен магданоз, 200 мл прясна сметана (1 чаша), 50 грама настърган пармезан (2 супени лъжици), 50 г масло (2 супени лъжици), 2 супени лъжици зехтин, черен пипер и сол на вкус, 1 пакет ПЕНЕ от спелта

Начин на приготвяне: Загрейте сметаната на бавен огън. Добавете маслото и половината пармезан. Подправете със сол и черен пипер. Добавете към соса предварително сварената паста и разбъркайте заедно с нарязаните на ситно пресни билки. Поръсете с останалия пармезан и сервирайте.

Количество

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Био паста пене от СПЕЛТА”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани