Кардамонът е древна подправка, която произхожда от тропическите джунгли на ?ндия, Шри Ланка, Малайзия и Суматра. Вече се отглежда и на много други места в света. ?ма доста силен, специфичен и неповторим вкус, придружен с много силен аромат. Добре е кардамонът да се съхранява цял в шушулките, тъй като след смилане семената бързо губят аромата си. Цветът на семенцата варира от зелено-кафеникави до черни и изкуствено бели. Счита се, че най-качествен и скъп е зеленият кардамон.

Тази екзотична подправка намира широко приложение в източната кухня, а през последните десетилетия започва да се използва все повече и в българската кухня. Няколко зрънца кардамон са достатъчни за овкусяване на цяло ястие. Цели зрънца се използват в индийската и азиатската кухня. В Близкия изток пък го слагат в кафето, а в други страни като ?ран го слагат в чая. Кардамонът е една от съставките в известния индийски Йоги чай.

Количество

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Био Кардамон на шушулки”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани