За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Френски малинов винегрет за гурме ястия и салати

Винегрет – магическият дресинг за всяка перфекта салата.

Корените му са френски, а днес е изключително популярен в почти цял свят. Използва се за овкусяване не само на салати, но и на различни видове меса. Приготвянето му е лесно, но истинската тайна на вкусния винегрет се крие в съставките.

Предлагаме Ви няколко френски рецепти за божствено вкусен малинов Винегрет. Която и да изберете да приготвите, ще останете истински очаровани от кулинарните си умения. Изключително подходящ за приготвяне на гурме салати, ястия от печено патешко и други червени меса.

Вариант I

Начин на приготвяне: смесете зехтина с аргановото или лешниковото олио според Вашите вкусови предпочитания. Добавете френски оцет с малини, горчицата, сол Гуеранде и пипер. Смесете добре с помощта на блендер. Нарежете на ситно всички зелени подправки с лука и добавете към сместа.

Този вид винегрет е подходящ за салати от зеленолистни зеленчуци с леко горчив вкус като цикория, маруля и др.

Вариант II

Начин на приготвяне: смесете всички съставки с помощта на блендер.

Използвайте за овкусяване на плодови и зеленчукови салати, както и червени меса на скара или печени.

Вариант III

Начин на приготвяне: смесете всички съставки в блендер до получаване на хомогенна смес. Нарежете лука на ситно и го добавете към сместа.

Подходящ както за зелени салати, така и за печени меса.

Вариант IV

Начин на приготвяне: смесете всички съставки в блендер до получаване на хомогенна смес.

Вариант V

Начин на приготвяне: смесете всички съставки в блендер или буркан с капак, който може да се затвори плътно. Разбийте сместа добре. Вече имате готов винегрет дресинг с уникален вкус за всякакви зеленолистни салати. Може да експериментирате с вида олио и да използвате, което предпочитате – зехтин, слънчогледово, рапично, от гроздови семки, лешниково и др. Изборът е Ваш 🙂

!!! Горещо препоръчваме при приготвянето на малинов Винегрет да избягвате използването на масла или олио със силна миризма. Заложете на зехтин екстра върджин или олио от гроздови семки, за да се насладите истински на очарователен малинов аромат. Френският малинов оцет е приготвен от специален сорт сладки малини с наситен аромат, който е наистина завлядаващ.

Не се притеснявайте, ако приготвите повече Винегрет отколкото Ви е необходимо. Поставете го в хладилник и използвайте в рамките на седмица.

Bon appétit 🙂

Препоръчваме да използвате следните продукти, включени в рецептите:

Френски оцет с 45% свежи малини, 150 мл
Балсамов оцет от Модена IGP,3-годишен-3 листа -био
Зехтин екстра върджин-студено пресован-колекция Лули-Испания
Фльор де сел Гуеранде IGP
Бял и черен пипер от Прованс в мелничка за многократна употреба
Масло от гроздови семки, 250 мл
Натрошен черен пипер от Виетнам

Повече информация за нас и продуктите, които предлагаме може да откриете на нашия сайт тук: https://gourmanic.bg

или като кликнете върху снимка на избран от Вас продукт по-горе.

!!! Ако желаете да поръчате продукти, включени в рецептите, може да го направите онлайн (кликнете върху продукта, който желаете) или директно на тел. 0876 806 270. Доставяме в цялата страна в рамките на 48 часа без неделя и празнични дни.

Leave your thought