За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Рецепти за вкусни ястия с трюфели

Трюфелите се ценят високо от аристократичните среди на Европа не само заради трудното им и рядко намиране, но най-вече заради уханието и вкуса, които придават на ястията.

Един от най-скъпите трюфели е белият трюфел. За 150 хил. евро е продаден бял трюфел с тегло около 1.5 кг в Монако, открит в района на Пиза.

Трюфелите се използват в гурме кухнята като подправка. От продуктите, съдържащи трюфели се слагат много малки количества в ястията, поради наситения им аромат и вкус.

Ето нашите предложения за ястия с трюфели….

ГУРМЕ РЕЦЕПТА ЗА КАРТОФЕНО ПЮРЕ С БОЖЕСТВЕН ТРЮФЕЛ ВКУС И АРОМАТ.

Необходими продукти за 4 порции

1 кг сварени картофи

1 кафена чаша пълномаслено прясно мляко

2 с.л. пречистено трюфел масло с 3% бели трюфели

1 с.л. зехтин екстра върджин с бял или черен трюфел по избор

Сол

Бленд от прясно смлян бял и черен пипер от Прованс на вкус .

Начин на приготвяне:

  1. Сварете картофите в подсолена вода. Обелете ги и ги намачкайте с вилица.
  2. Преместете сместа в блендер или кухненски робот
  3. Загрейте млякото до завиране
  4. Довавете към намачканите картофи в блендера топлото мляко, маслото и зехтина с трюфели
  5. Пасирайте до получаване на гладка хомогенна смес. Овкусете със сол и пипер на вкус.

Поднесете като гарнитура към пържоли, задушено месо, ястия с гъбен сос.

Препоръчваме да използвате следните френски продукти, включени в тази рецепта, тъй като гарантираме, че ще получите фантастичен аромат и вкус на картофеното пюре.

Зехтините с бял и черен трюфел са със специални натурални екстракти от трюфели и ароматите им са изключително наситени и интензивни.

Пречистено френско трюфел масло с 3% бели трюфели
Био френски зехтин екстра върджин с черни трюфели
Био френски зехтин екстра върджин с бял трюфел
Бленд от бял и черен пипер на зърна от Прованс в мелничка за многократна употреба

 

ГЪБЕНА ГУРМЕ СУПА ОТ ДИВОРАСТЯЩИ ГЪБИ с РЕДУКЦИЯ ОТ ЗЕХТИН ЕКСТРА ВЪРДЖИН С БЯЛ ТРЮФЕЛ

Рецепта за 4-6 порции

Може да превърнете една обикновена гъбена супа в кулинарен шедьовър като добавите към нея отделно сотирани гъби. Използвайте пресни гъби, може и по-екзотични, каквито се намират почти във всеки супермаркет наоколо.

Ако не намерите пресни гъби, може да използвате сушени. Преди това обаче, ги накиснете за около час в гореща вода, за да омекнат. Трябва да запазите бульона от гъбите, който е много важен за вкуса и аромата на супата. Прецедете бульона преди употреба (може да го филтрирате през филтърна хартия за кафе), така че да отстраните всички песъчинки.

Необходими продукти:

За стъпка 1

50 г масло

1/4 чаша пресен лук, нарязан

1/4 чаша целина, нарязана

1/2 чаша кромид лук, нарязан

450 г диворастящи гъби, разнообразни сортове, нарязани

50 г брашно

1 литър зеленчуков или гъбен бульон (може пилешки по желание)

За стъпка 2

2 с.л. не осолено масло

2 чаши екзотични гъби (или смес от гъби), нарязани на дребно.

2 с.л. пресен лук, нарязан на много дребно

1 ч. л. чесънът, нарязан

1 с.л. див лук, наразан на много дребно

Сол и черен пипер на вкус

За стъпки 3 и 4

1/2 чаша готварска сметана

Зехтин екстра върджин с бял трюфел  (по желание може да използвате и зехтин с черен трюфел, но ние залагаме на този с бял трюфел, тъй като неговият аромат освен, че е много интензивен, чудесно допълва и силно разгръща своята неповторимост в комбинация с други горски аромати. И не на последно място, фантастично си подхожда с червено вино. Ако решите да поднесете супата с червено вино, задължително то трябва да бъде с много ниска киселиност и аромат с дървесни нотки.)

Приготвените в Стъпка 2 сотирани екзотични гъби

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: В дълбока тенджерка с дебело дъно разтопете маслото на средна температура. Добавете пресния лук, целината и кромид лука. Сотирайте докато омекнат и станат прозрачни. Добавете диворастящите гъби и разбъркайте добре. Оставете да къкри докато сока от гъбите почти изври. Добавете брашното и продължете да разбърквате сместа за около 5 мин., за да не загори. Добавете 1 л. бульон, разбъркайте добре и оставете да ври 15-20 мин. По време на варене може да се образува пяна. Отстранете я с подходяща лъжица.

Стъпка 2. Докато супата ври, вземете подходящ дълбок тиган. Загрейте го на средна температура и разтопете маслото. Сотирайте микса от екзотични гъби докато омекнат (или сушени гъби, престояли за около час в гореща вода както обяснихме по-горе) и пуснат сок. Добавете нарязан на много дребно пресен лук, чесън, див лук и разбъркайте всичко за още 1 мин. Овкусете със сол и черен пипер. Отстранете от огъня.

Стъпка 3. През времето, което сотирахте гъбите, супата вече се  е сварила. Отстранете от огъня и я пасирайте. След това я поставете обратно на котлона и добавете сметаната. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете соса от сотираните гъби към нея и разбъркайте. Точно преди да заври отстранете супата от котлона.

Стъпка 4. За да сервирате, разпределете сотираните екзотични гъби в купите за супа, като ги поставите посредата. Разлейте супата около тях. Поръсете с малко див чесън и украсете с редукция от няколко капки трюфел зехтин като финален завършек на вашето ястие.

А ето и френският зехтин екстра върджин с бял трюфел. Кликнете върху снимката по-долу за повече информация:

Био френски зехтин екстра върджин с екстракт от бял трюфел

ПАНИНИ С ГЪБИ, КОЗЕ СИРЕНЕ И ТРЮФЕЛ МАСЛО

Една прекрасна рецепта от Тейлър Флорънс за Панини с гъби, козе сирене и трюфел масло. Комбинацията от горски гъбен аромат с прясна мащерка и козе сирене, съчетани с аристократичния аромат и вкус на трюфел масло е божествена.

Панини е вид италиански сандвич и затова ще го приготвим със специален италиански зехтин – млада селекция с много свеж аромат, но френското пречистено маслото с трюфели не бихме заменили с друго.

Необходими продукти за 4 порции:

2 с.л. студено пресован зехтин екстра върджин плюс още малко за поръсване

2 скилидки чесън, ситно нарязан

3 с.л. прясна мащерка, ситно нарязана

100 г гъби по избор. С гъби шийтаке става чудесно.

50 г прясно козе сирене или друго меко прясно сирене по избор

2 с.л. пречистено френско масло с 3% бели трюфели

4 малки питки хляб (за предпочитане италианска чабата)

1 малка връзка рукола

Метод на приготвяне:

Стъпка 1: Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган за сотиране на средно висока температура. Добавете чесъна и нарязаната мащерка. След 1 мин. добавете гъбите и оставете да врят около 10 мин. докато се зачервят и омекнат. Разбърквайте периодично. Махнете от огъня и оставете сместта да се охлади за 15 мин.

Стъпка 2: Поставете сместа от гъби в кухненски робот и нарежете на дребно. Сложете в купа, добавете натрошеното козе сирене, останалата мащерка и 3-4 капки трюфел масло. Разбъркайте добре, така че да се смесят всички аромати и вкусове.

Стъпка 3.  Разрежете хоризонтално питката хляб или чабата на две половини. Поръсете я от двете страни със зехтин. Намажете с 1/4 от гъбената смес и върху нея поставете рукола. Притиснете двете половини на питката, за да направите сандвич.

Стъпка 4. На грил тиган (предварително загрят) запечете сандвича от двете страни за по 5 мин. от всяка страна, така че козето сирене леко да се разтопи.

Стъпка 5. Консумирайте веднага след приготвяне, за да усетите великолепието на уникалната палитра от вкусове и аромати на това Панини.

Продуктите, които препоръчваме да използвате в тази рецепта са:

Био зехтин екстра върджин-млада селекция Италия (Пулия)
Пречистено френско масло с 3% бели трюфели

За повече информация кликнете върху снимките.

 

 

 

 

 


ПИЦА С ТРЮФЕЛИ ПО РЕЦЕПТА НА ФРЕНСКИЯ МАЙСТОР D’EDOUARD LOUBET

Необходими продукти

За тестото за пица

80 г брашно
20 г фина полента
30 г зехтин
40 г вода
80 г брашно
10 г мляко
1 чаена лъжичка сол
6 г мая

За плънката

4 г мащерка
1 дафинов лист
8 г индийско орехче
20 г Пармеджано Реджано DOP крем с 3% бели трюфели

20 г Гъбен сос с 3 % летни трюфели
200 мл мляко
50 мл бяло вино
сол на вкус
30 г захар
10 г картофено нишесте
40 г готварска сметана

Пресни, тънко нарязани на филийки трюфели за декорация

Приготвяне на тестото за пица

Смесете всички съставки за тестото за пица в смесителна купа с достатъчно количество вода, така че да получите нормално тесто. Температура на тестото 16 °

Замесете на ниска скорост на миксера за 5 мин. и 6 мин. на средна скорост. Оставете тестото в хладилника да престои 2 часа.

Приготвяне на плънката

В тенджера, смесете всички съставки за плънката. Оставете сместа да заври за 6-8 мин. и отстранете от огъня. Оставете да изстине.

Разпределете плънката върху пицата и печете 6 мин. на 250 ° C.

Подредете нарязаните пресни трюфели върху пицата преди сервиране.

Продуктите, които препоръчваме да използвате в рецептата са:

Parmigiano Reggiano DOP крем с 3% бели трюфели
Гъбен гурме сос с летни трюфели 3 %

 

 

 

 

 

 


ВКУСНИ ТАЛИАТЕЛИ С КРЕМ ОТ МАНАТАРКИ С ТРЮФЕЛИ

Необходими продукти:

1 пакет двуцветни талиатели със спанак и куркума.

1 чаша готварска сметана

2 ч.л. крем от манатарки с трюфели

2 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета

1 глава лук, наразана на дребно

3 скилидки чесън

1 връзка пресен спанак

сол и черен пипер

сирене (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата според указанията на опаковката. Пастата, която препоръчваме да използвате в рецептата се вари 4 мин. и, освен изключително вкусна, е невероятно красива в чинията. Повече може да видите като кликнете на нейната снимка по-долу.
  2. Междувременно, на средна температура запържете лука и чесъна до омекване заедно с пилешкото месо.
  3. Когато месото е готово, добавете готварската сметана и крема от манатарки с трюфели. Оставете да заври и добавете сол и черен пипер на вкус.
  4. Добавете спанака и гответе докато омекне
  5. Добавете отцедената паста и разбъркайте. Отстранете от котлона.
  6. Поръсете със сирене (по желание) и сервирайте.

Продуктите, които препоръчваме да използвате в рецептата са:

Двуцветни талиатели с куркума и спанак, 250 г
Крем от манатарки с 3% трюфели

Има ли нещо по-хубаво от това да започнем деня си с вкусна закуска?!  🙂

 

 

 

 

 


ОМЛЕТ С ТРЮФЕЛИ

Необходими продукти (за 2 омлета)

4 бр. по-големи яйца

1/4 ч.л. средиземноморска сол с трюфели

1 супена лъжица пречистено френско масло с 3% бели трюфели

Пресни листа от босилек, настърган пармезан и черен пипер за овкусяване

Зехтин екстра върджин (студено пресован) за поръсване на готовия омлет

Начин на приготвяне: 

В малка купа разбийте 2 бр. яйца като подправите с черен пипер и сол с трюфели на вкус. Разтопете половината от маслото в незалепващ тиган и изсипете сместа с яйцата. Похлупете тигана и го разклатете, за да може да се покрият яйцата. Обърнете ги с пластмасова шпатула.

Когато омлета е готов, леко го напръскайте със зехтин (може да използвате френски зехтин екстра върджин с екстракт от черен трюфел в бутилка със спрей дозатор), поръсете с пресен босилек и настърган пармезан. Сервирайте топъл.

По същия начин пригответе и другия омлет.

 

Пречистено френско масло с 3% бели трюфели
Средиземноморска сол с 6% летни трюфели
Френски зехтин екстра върджин с екстракт от черен трюфел

 

 

 

 

 

 

 


СИРЕНЕ БРИ С КРЕМ от ТРЮФЕЛИ И МАНАТАРКИ

Какво по-празнично и по-изкусително от сирене с трюфели….

Ето една уникално вкусна гурме рецепта за БРИ С КРЕМ ОТ МАНАТАРКИ и ТРЮФЕЛИ, много лесна и бърза за приготвяне.

Време за приготване: 5 мин.

Консумира се след 24 часа

Неодходими продукти:

125 – 200 г маскарпоне

Сирене бри – кръгла пита (250 – 300 г)

2 ч.л. крем от манатарки с трюфели

Фльор де сел Гуеранде IGP

Начин на приготвяне:

  1. Разделете питата  Бри на две равни части. Издълбайте всяка от двете части, така че да може да я напълните с крем.

2. Приготвяне на крема: смесете маскарпонето с крема от манатарки с трюфели. Подправете със сол Гуеранде на вкус.

3. Напълнете с крема двете половини на сиренето Бри  и притиснете една към друга. Ако кремът излезе, загладете с нож по повърхността на вече оформената напълнена пита.

4. Плътно увийте пълната с крем пита Бри с 2-3 слоя алуминиево фолио. Сложете я в пластмасов съд с капак и поставете в хладилника за 24 часа. Така приготвено, сиренето може да престои в хладилник и 3 дни преди да се консумира. В своята книга „Моите рецепти празнуват“  (Mes recettes en fete – Helene Darroze) шеф Елен Дароз препоръчва приготвеното по този начин сирене да престои по-дълго в хладилника, защото по този начин ароматите на съставките се смесват по-добре.

Извадете сиренето от хладилника един час преди сервиране. Отстранете фолиото и оставете на стайна температура.

Приготвено по този начин, сиренето е с уникален аромат и вкус. Ще изненадате всички с това прекрасно кулинарно творение.

Препоръчваме да използвате следните френски продуктите в рецептата, за да се насладите на истинския й интензивен и богат вкус.

Фльор де сел Гуеранде IGP
Крем от манатарки с 3% трюфели

 

 

 

 

 

 


ПАСТА С ТРЮФЕЛ СОС

Необходими продукти ( 4 порции)

1 пакет паста от 250-300 г

2 с.л. зехтин

2 с.л. пречистено френско масло с 3% бели трюфели

3 скилидки нарязан на слайсове чесън

½ чаша бяло вино

2 ч.л. Тартуфата 

1/3 чаша готварска сметана

Сол и черен пипер на вкус

2 с.л.  със свежи подправки – магданоз или босилек по избор

Пармеджано Реджано за поръсване

Начин на приготвяне

  1. Сварете пастата според указанията на опаковката. Когато отцедите пастата, оставете малко от водата.
  2. Загрейте зехтина и маслото в дълбок тиган на средна температура
  3. Сотирайте чесъна в загрятата мазнина докато омекне без да го запържвате до златисто.
  4. Добавете Тартуфата и виното и оставете да къкри 2-4 мин. Накрая сложете солта, черния пипер и свежите подправки.
  5. Добавете сварената и отцедена паста. Разбъркайте добре.Тъй като пастата поема соса, добавете от запазената вода, в която сте варили пастата, за да разредите соса.
  6. Преди да сервирате поръсете с настърган пармезан

Продуктите, които препоръчваме да използвате в рецептата са:

Паста от пшеничен зародиш с 1,3 % летни трюфели, 250 г
Пречистено френско масло с 3% бели трюфели
Тартуфата – трюфел сос

 

 

 

 

 

 


ДОМАШНО ПРИГОТВЕНА ТРЮФЕЛ МАЙОНЕЗА

Много лесна и бърза рецепта. И винаги се получава.

Необходими продукти

3 жълтъка

2 ч.л. френска горчица с 6% черни трюфели

150 мл зехтин екстра върджин

100 мл слънчогледово олио

50 мл зехтин с екстракт от черен или бял трюфел

2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

1.Сложете жълтъците и горчицата в блендер с малко сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре.

2.Смесете зехтина, слънчогледовото олио и зехтина с трюфели в отделен съд.  Пуснете блендера на бавна скорост и през отвора за подаване на течни съставки бавно започнете да наливате смесените масла докато получите хомогенна плътна маса.

3.Накрая добавете бавно и лимоновия сок, разбъркан с 1/2 с.л. топла вода.

Разбъркайте всичко до получаване на желаната кремообразна консистенция.

Продуктите, които препоръчваме да използвате в рецептата са:

Екстра върджин, АОС Прованс, Франция
Френска горчица с 6% черни трюфели
Френски зехтин с екстракт от бял трюфел
Френски зехтин с екстракт от черен трюфел

 

Повече информация за нас и продуктите може да откриете на нашия сайт тук: https://gourmanic.bg

или като кликнете върху снимките на продуктите. Всичките ни френски продукти с трюфели може да разгледате тук-> https://gourmanic.bg/produkt-kategoriya/магията-на-трюфелите/

!!! Ако желаете да поръчате продукти, включени в рецептите, може да го направите онлайн (кликнете върху продукта, който желаете) или директно на тел. 0876 806 270. Доставяме в цялата страна в рамките на 48 часа без неделя и празнични дни.

Bon appétit 🙂

 

Leave your thought