За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Провансалските билки – една от най-популярните

…… смеси от подправки за всички времена.

Как и за какво се използват в кулинарията?!

Ако искате да се почувствате веднага като опитен френски готвач, достатъчно е да овкусите накои от рецептите, които приготвяте у дома, с един от най-известните миксове от подправки в света, какъвто са Провансалските билки.

Всяка рецепта, в която използвате този микс, се превръща в истинска фантазия от свежи, благоуханни аромати и приятни вкусове.

Родом от региона на Прованс в Югоизточна Франция, известен с безкрайните си лозя, маслинови горички и раздвижени хълмове с ароматни цветя и билки, този  микс се утвърди като една от най-популярните смеси от подправки за всички времена.

Може би мислите, че популярността му датира от времето на Луи IV, но  Провансалските билки стават известни от книгата на Джулия Чайлд “Mastering the Art of French Cooking” или как да овладеем изкуството на френското готварство.

Най-популярната употреба на Провансалските билки е в приготвянето на месо на скара. Зехтинът, с който се овкусява месото и топлинната обработка разгръщат изцяло неповторимия аромат на билките и придават божествен, средиземноморски вкус на месото.

Провансалските билки са идеална подправка за голямото разнообразие от меса и месни ястия. Агнешките котлети и печеното пиле са божествено вкусни и ароматни, поръсени с Провансалски билки преди печене.

Може да използвате билките за обкусяване на яхнии, сосове, сирена, супи, омлети, задушени или гриловани аспержи, салата от пене с домати, пица, риба и зеленчуци на скара.

Опитайте 🙂 Гарантираме ви, че ще останете истински очаровани!

Може да откриете оригинален френски микс провансалски билки на нашия сайт https://gourmanic.bg Kликнете на снимката по-долу. Горещо препоръчан от нас!

Провансалски билки-автентичен френски микс

Leave your thought