За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Паста от пшеничен зародиш с трюфели

Оригинална италианска рецепта. Може да я приготвите по класически начин или да я овкусите с трюфел сос според личните Ви предпочитания и тези на любимите Ви хора.

Необходими продукти за 3 порции

250 г (1 пакет) паста от пшеничен зародиш с трюфели 

1 с.л. зехтин екстра върджин

Сол на вкус

Пармеджано Реджано за поръсване и/или пречистено френско трюфел масло  с 3% бели трюфели 

 Начин на приготвяне:

В по-голям съд оставете да кипнат 4 л вода. Към нея добавете 12 г сол, 1 с.л. зехтин и пастата. Разбъркайте. Варете 6-7 мин.(ал денте) или 8-9 мин. нормално. Отцедете пастата като оставите малко от водата.

Препоръчваме да варите всяка паста в повече вода и в по-голям съд. По този начин ще предотвратите слепването на пастата дори, ако малко я преварите.

Пастата с пшеничен зародиш е произведена по единствената в света патентована италианска технолия за инкорпориране на свеж пшеничен зародиш в грис от твърда пшеница дурум. По време на варене от пастата се освобождават дълбокият аромат на твърдата пшеница  и уханието на трюфели, което може да съблазни всеки ценител.

Преди да сервирате, поръсете с наколко капки разтопено трюфел масло за по-наситен аромат и настърган пармезан.

Препоръчваме да използвате следните продукти. Кликнете върху снимките за повече информация:

Гурме паста с пшеничен зародиш и трюфели
Зехтин Екстра Върджин-колекция Лули – сорт Арбекина – Испания
Пречистено френско масло с 3% бели трюфели

 

 

 

 

 

 

 

Вариант II на рецептата с трюфел сос.

Може да приготвите пастата с гъбен сос с трюфели. Преди да разпределите пастата на порции докато е още топла в тенджерата, в която сте я варили, добавете 3-4 с.л. от  готовия сос с трюфели.

Препоръчваме да използвате френски гъбен сос с трюфели. Повече информация за продукта може да видите като кликнете на снимката по-долу:

Френски гъбен сос с 3% трюфели

Разбъркайте, разпределете в чинии, поръсете с настърган пармезан и сервирайте топла.

Ето и III-ти вариант на рецептата с крем от пармезан с трюфели

Ще приготвите божествено вкусна паста с кремообразен сос.

След като сварите пастата и я отцедите, оставете малко от водата в самата паста. Добавете 2-3 с.л. Parmigiano Reggiano DOP крем с 3% бели трюфели. Това е любимият ни вариант, който горещо препоръчваме да опитате.

Кликнете върху снимката по-долу за повече информация относно продукта:

Parmigiano Reggiano DOP крем с 3% бели трюфели

Ако разполагате с пресни трюфели, може да украсите всяка чиния с по няколко тънки слайса за прекрасен финален завършек.

Гарантираме, че който и от вариантите да използвате за приготвяне на този уникален вид паста, ще останете истински очаровани. Bon appétit 🙂

!!! Ако желаете да поръчате продукти, включени в рецептите, може да го направите на тел. 0876 806 270 или директно през нашия онлайн магазин https://gourmanic.bg Доставяме в цялата страна в рамките на 48 часа. 

 

Leave your thought