За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Нашата пълнозърнеста паста – Награди & Сертификати

НАГРАДА ЗА БИО ИНОВАЦИИ 2016 за паста от КИНОА, НАХУТ и ПРОСО

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ от паста, произведена от пълнозърнести био брашна и изворна вода за човешкото здраве???

Ние сме това, с което се храним…

….когато включим в менюто си  паста от 100% пълнозърнести брашна от киноа, лимец, спелта, овес, ечемик, ориз, елда, просо, царевица, нахут, ръж от екологично чисто органично земеделие, получаваме защита за собственото си здраве и това на любимите си хора, много енергия и жизненост.

Лимецът и спелтата, които се използват за производството на нашата паста са зърнени култури с много високи и устойчиви на всякакви климатични условия  класове, които не изискват употребата на съвременни методи на отглеждане. Те имат своя собствена защита и не подлежат на ГМО модификации или пък третиране с химикали. Устойчиви са на замърсители от околната среда включително радиация.

Елдата присъства на трапезата ни от векове и на всички са ни известни положителните й ефекти върху здравословното състояние на организма.

Оризът е лесно смилаемо ястие, също и под формата на паста. Съдържа малко мазнини, има среден гликемичен индекс, не съдържа глутен и е хипоалерген.

Ръжта, както елдата и лимеца е важна част от хранителната ни диета от векове.

Когато превърнем  пастата от 100% пълнозърнести брашна в  неизменна част от хранителната ни диета, получаваме.

– Висока устойчивост

– Отлична защита

– Богатство от хранителни вещества

Био пастата е полезна за всички

– хора, които се грижат за баланса на своето тяло

– хора, които имат нужда от укрепване на иммуната система

– хора, които се възстановяват след прекарано заболяване. За детоксикация и възстановяване на жизнените и защитни сили на организма.

– за правилното развитие на децата и тяхната сигурност, че имат здравословен начин на хранене и получават  достатъчно пълноценни хранителни вещества.

Достатъчно много информация за безценното въздействие на  лимеца и другите пълнозърнести брашна  върху човешкото тяло могат да се намерят в многоброй интернет ресурси, книги, научни статии, включително публикации и резултати от редица научни изследвания, проведени от немските изследователи G. Hertzka  и W. Stechlowa, както и трудове на бенедиктинския манастир Hildergardy von Bingen.

БЕЗУПРЕЧНИ СЪСТАВКИ

Под наша марка се произвеждат различни видове паста от  100% био  брашна и жива изворна вода от извора Капела в Качавските хребети  сред най-чистите райони на планинска верига Судетите.

Съставът на пастата е само био брашно от сертифицирано органично земеделие (повечето пълнозърнесто)

И 

Изворна вода от Капела – кристална, чиста вода директно от източника, филтрирана в естествена среда през варовикови, седиментни скали, образувани преди 300 милиона години. С постоянен и богат състав от микроелементи и запазена биологична чистота.

КАКВО Е ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО

Пълнозърнесто означава, че брашното съдържа цели зърна с обвивката и зародиша. Това от своя страна означава, че най-полезните съставки като фибри, минерали, протеини, мазнини и витамини са запазени изцяло в пастата. Когато въведете в диетата си продукти от пълнозърнесто брашно, означава, че не е необходимо да консумирате допълнително фибри под  фармацевтична форма.

Съдържанието на минерали е също голямо, така че няма да е необходимо да приемате минерали на таблетки, които почти не се усвояват от организма.

Характерна особеност на пастата с пълнозърнесто брашно е цвета, който може да варира от бежов до много тъмно кафяв и вкуса на истинско зърно. Имат също така по-плътна текстура и по-слаба еластичност. Абсорбират повече вода и затова се приготвят за по-кратко време от обикновената паста от пшенично бяло брашно, но това зависи и от личните предпочитания.

Те имат вкусни кулинарни качества – те са просто вкусни 

ЗАЩО С ИЗВОРНА ВОДА ВМЕСТО С ЧЕШМЯНА

Всички ценни микроелемнти, които се съдържат в изворната вода, се запазват в пастата.

Последните научни изследвания и заключенията за изворната вода, произтичащи от тях са ….невероятни!

Водата е в основата на човешкото тяло . 90% от мозъка е съставен от вода, водата е съставна част на ДНК молекулата. Ако се отстрани водата от ДНК веригата, тя ще се разпадне.

Водните молекули се обединяват в групи, за да образуват хармонична структура. Това може да се види в снежинките. Такава структура има само здравословната естествена вода. Структурата на водата се оформя от вибрациите на водните молекули. Те съобщават информация чрез тези вибрации също както писмата и съобщенията.

Всяка молекула вода съдържа цялата история, включително замърсявания, радиации, които се просмукват в почвата. Тази информация се отразява на структурата й: тя става асиметрична, деформирана и не се вписва в клетките на тялото ни. Нашето тяло не е подготвено биологично да получава замърсена с химикали и други вредни субстанции вода.

Тези научни твърдения са от решаващо значение каква вода ще пием и с каква вода ще приготвяме храната си. Защото нашите клетки поглъщат отделно всяка молекула вода и ако тази молекула не е с подходяща структура, клетките ни не я усвоят. Може да пием много вода, но тялото ни да бъде непрекъснато дехидратирано.

Затова нашата паста се произвежда с жива изворна вода от високопланския извор Капела  с девствена структура, пълна с положителна информация, която може само да бъде полезна за нашия организъм.

Съства на изворната вода

катиони:

Калциеви  Са2 + 75,15 мг / л

Магнезиеви  Mg2 + 20,66 мг / л

Натриеви  Na + 6.67 мг / л

Калиеви  К + 2,12 мг / л

аниони:

Бикарбонат HCO3 263,40 мг / л

Chloride Cl 13.18 мг / л

Sulfate SO42- 28.60 мг / л

Обща минерализация: 453,82mg / dm3

NIH Лабораторен анализ е завършен в Познан

Източник: http://galony.kapellanka.com.pl/woda/

ФОРМАТА РЕГИНЕТИ – не само красива, но и практична

Името регинети произлиза от италианската дума Regina, която означава царица. Това е тип паста във формата на панделка или по-скоро къдрава дантела, която е украсявала роклите на царските особи. Формата служи не само за декорация, но има и практическа стойност. Благодарение на неравните й ръбове, сосовете чудесно полепват по стените на пастата.

СЕРТИФИКАТИ

Био сертифицирана (отбелязано на етикетите на продуктите)

Гарантираме, че нашата паста е 100% биологичен продукт – като започнем от био брашната, с които се произвежда, минем през изворната вода и стигнем до крайния продукт

Еко (БИО) сертификатът е гаранция за абсолютно чист продукт без химически замърсявания или генна модификация. Брашната, които се използват за нейното производство идват от биологично земеделие, а изворната вода от чиста околна среда.

  • Ръчно произведена паста с различни форми. При производството й не се използва тефлон (отбелязано на етикета)
  • Подходяща за вегани и вегетарианци (отбелязано на етикета)
  • Произведена в Полша за Гурманик ЕООД
  • Притежава сертификат за кулинарно наследство от Европа (отбелязан на етикета)

    – гарантира най-високо качество
    – гарантира производство по автентични рецепти

Leave your thought