За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Кантучини-божествените хрупкави бисквити от Тоскана

За първи път кантучини са приготвяни от жителите на италианския град Прато – Тоскана. През 1867 година италианецът Антонио Матей печели златен медал на световното изложение в Париж, където занася изпечени от него кантучини.

Класическите кантучините се приготвят с бадеми и са изключително хрупкави. Вкусът им е нежен и сладък. Интересното при тяхното приготвяне е двойното изпичане. Приличат на сухари и са с много голяма трайност. В рецептите за кантучини не се използва мазнина, а само брашно – бяло или пълнозърнесто, яйца, мляко, ядки и кафява захар, Има много рецепти за приготвяне на домашни кантуччини със сушени плодове, кандирани кори, какао и различни подправки, но сякаш класическите с бадеми са повече от фантастични.

Традиционно в Италия и Франция се сервират с десертно вино. С чай или кафе са фантастични, а на Коледа всички ги обожават.

Вижте нашите ръчно изработени кантучини като кликнете върху снимката:

За специални поводи с приятели или колеги предложете кантучини в комбинация със средиземноморски суров мед с лешници и био каков спред с лешници. Ще очаровате всички с фантастичен вкус и стил.

Комплектът е в красива и удобна за носене опаковка.

Кликнете върху снимката за повече информация:

 

Leave your thought