За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Калисони – Неустоимите френски изкушения от Прованс

КАЛИСОН се наричат едни от най-известните и вкусни десерти във френското гурме сладкарство.

Рецептата, по която френските майстори сладкари приготвят Калисони е призната за кулинарно наследство и остава непроменена до днес. Правят се с плътен крем от фино смлени бадеми, захаросан провансалски пъпеш и портокалови кори върху основа от фина вафлена кора, покрити с кралска айсинг глазура с различни плодови, цветни и шоколадови нюанси. Под айсинг глазурата има тънък слой марципан.

Калисонс дю Рой Рене са емблематични малки сладкиши, обикновено приготвени във формата на бадем и опаковани в луксозни кутии с формата на диаманти. Създадени са в град Екс ан Прованс, Франция по време на Крал Рене през 15 – ти век.

Легендата разказва, че на сватбата си кралица Жана била изключително тъжна. Кралят поканил своя майстор сладкар да приготви нещо, което да накара кралицата да се усмихне. Сладкарят приготвил малки сладкишчета в красива форма. Когато кралицата ги опитала, най-после се усмихнала. Така сладкарят поставил началото на Калисоните.

Балансираната хармония от плодови, цветни и шоколадови аромати и вкусове в комбинация с благоуханно бадемово брашно превръща Калисоните в едно от най-великолепните гурме изживявания за сетивата и традиция за цяла Франция.

Изумително вкусни и красиви да им се насладите самостоятелно или да украсите торти, сладкиши и десерти.

НЕУСТОИМ ПОДАРЪК ЗА ТЪРЖЕСТВА, СВАТБИ, РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ, ЮБИЛЕИ

Подарете колекция от калисони на любимите си хора и наблюдавайте колко очаровани ще останат.

Внесете стил, красота, обаяние и любов на незабравим празник като сватба, раждане на дете, юбилей, рожден ден или просто миг, в който да се насладите на палитра от божествени аромати и уникални вкусове.

Калисоните, които предлагаме са изработени от най-висококачествени съставки. Производител е една от най-модерните и класни фабрики в Прованс Le Roy Rene, която притежава верига от собствени бутикови магазини във Франция, САЩ, Япония

Leave your thought