За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Гурме торта с шам фъстък, авокадо и розова вода

Комбинирах божествения аромат на розова вода с любимите ми ядки шам фъстък и авокадо в една неповторимо вкусна и здравословна, сурова торта. Благоуханният аромат на розова вода е един от най – завладяващите сетивата. Само няколко капки могат като с магическа пръчка да превърнат всеки десерт във фантастично изкушение с френски гурме стил и очарователен вкус.

Харесвам шам фъстък  повече от всякакви други ядки и семена не само заради невероятните му здравословни ползи, но и заради прекрасния му зелен цвят и уникален аромат, които придават чудесен вкус и красив външен вид на сладкарските изделия.

Ето какво Ви е необходимо, за да приготвите тази неповторима торта.

Домакински уреди: блендер, кръгъл ринг с диаметър 12-13 см

Време за подготовка: 10 мин

Необходими продукти:

Основа

2 с.л. суров шам фъстък (100%)  на паста 

1/4 чаша сурови ядки шам фъстък

6 големи, меки фурми без костилки

1 супена лъжица кленов сироп

Сол на върха на чаена лъжичка

Крем

2 бр. средно голямо авокадо, обелено и с отстранена костилка

6 супени лъжици кленов сироп

1 супена лъжица лимонов сок

½ лъжица розова вода

Сол на върха на чаена лъжичка

50 г суров шам фъстък (100%) на паста

Декорация

Натрошени ядки шам фъстък за поръсване и ядливи цветя според Вашите предпочитания. Аз използвах бели хризантеми за самата снимка.

Метод на приготвяне:

  1. Приготвяне на основата – сложете в блендер всички съставки за основата с изключение на кленовия сироп и шам фъстък на паста. Смесете съставките на бавна скорост до получаване на смес във вид на трохи. Добавете кленовия сироп и шам фъстък на паста. Блендирайте отново на бавна скорост до хомогенна, лепкава смес. Разпределете сместа в кръгъл ринг като основа и поставете във фризера докато приготвяте останалите компоненти.
  2. Приготвяне на крема – сложете в блендер всички съставки за крема с изключение на ядките шам фъстък и блендирайте до получаване на гладка смес. Накрая довавете ядките и блендирайте за кратко, така че парченцата ядки да са видими в крема. 
  3. Извадете ринга с основата от фризера и нанесете готовия крем в ринга. Разпределете добре върху основата и загладете хубаво повърхността на крема.
  4. Декорирайте с ядки натрошен шам-фъстък и поставете отново във фризера за 4-5 часа или цяла нощ.

С ядливи цветя може да декорирате непосредствено преди сервиране, но не и да замразявате с тях.

В тази рецепта използвах био паста от 100% суров шам фъстък. Горещо препоръчвам да използвате този продукт, тъй като е приготвен от 100% селектирани, сурови ядки с наситен аромат и интензивен вкус. Кликнете върху снимката на продукта за повече информация:

Bon appétit de Galia 🙂

Повече информация за нас и продуктите, които предлагаме може да откриете на нашия сайт тук: https://gourmanic.bg

или като кликнете върху снимка на избран от Вас продукт по-горе.

!!! Ако желаете да поръчате продукти, включени в рецептите, може да го направите онлайн (кликнете върху продукта, който желаете) или директно на тел. 0876 806 270. Доставяме в цялата страна в рамките на 48 часа без неделя и празнични дни.

 

Leave your thought