За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Гурме рецепти за PARTY TIME – изискани, лесни, бързи и вкусни

По всичко личи, че след студените зимни месеци ще бъде страхотно да си направим прекрасно парти 🙂

Пригответе вкусна и изискана храна за вашето парти с нашите гурме рецепти, които ще откриете по-долу. Гарантираме Ви, че ще останете много доволни.

Забавлявайте се и се насладете на хубавото време и изискания вкус 🙂

МЪФИНИ ОТ ПОЛЕНТА С МАНАТАРКИ, СОС БОЛОНЕЗЕ И ПАРМЕЗАН

Чудесно гурме предястие или мезе по време на парти.

Необходими продукти (приблизително за 18-24 капсули/формички полента)

* 1 пакет полента с манатарки (полуготова за приготвяне)

* Сос болонезе (приготвен по любимата Ви рецепта или готов – може да намерите в супермаркетите)

* Ситно настърган пармезан за гарниране

* Магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

1) Пригответе полентата според инструкциите на пакета. Веднага след като отстраните от огъня, разпределете полентата в силиконови форми/капсули за мъфини.

2) Поставете напълнените с полента формички в хладилник, за да се охладят за около 30 мин.

3) Пригответе сос Болонезе по любимата си рецепта или купете готов от най-близкия супер маркет.

4) След като се охлади полентата, извадете от хладилника и с подходяща лъжица издълбайте кладенче във всяка пълна с полента формичка както е показано на снимката.

Поставете формичките с полента в загрята фурна, за да се отпусне и затопли полентата отново.

5) Подгрейте соса Болонезе и напълнете кладенчетата. Поръсете с настърган пармезан и магданоз.

Сервирайте веднага

Полентата и соса Болонеза може да приготвите 1 ден предварително и преди да пристигнат гостите Ви , може да подгреете, гарнирате и поднесете топли мъфините от полента.

Leave your thought