Гурме десерт от печена тиква с кашу на паста

Знаете ли, че една от най-вкусните комбинации е тиква с кашу и канела? Опитайте този гурме десерт. Освен, че е лесен за приготвяне, рецептата е подходяща за вегетарианци в зависимост от продуктите, които използвате.

Поднесен като верин, този десерт е изключително очарователен, ароматен и фантастично вкусен.

Ето и рецептата:

Необходими продукти:

Основен крем

100 г био сурово кашу на паста

200 г печена тиква без добавена захар, пасирана.

½ ч.л. био канела на прах

1/4 ч.л. смляно индийско орехче (по желание)

Карамфил 1 розичка

щипка сол

1/4 чаша кленов сироп

1/2 чаша бадемово мляко

1 с.л. разтопено кокосово масло

Сметана като втори слой

1 опаковка кокосова сметана или животинска по желание

3 с.л. захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

За декорация

Може да използвате натрошен шоколад, какао, карамелизирани ядки, мюсли, сушени плодове.

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе основния крем в блендер. Преди това трябва да изпечете тиквата и да я пасирате. Може да използвате и сварена, но печената е по-суха и крема става по-вкусен. Добавете в блендера всички съставки за основния крем и смесете до получаване на хомогенна кремообразна маса. Разпределете в чаши.
  2. Разбийте кокосова сметана или животинска по желание. Към сметаната може да добавите захар и екстракт от ванилия.
  3. Декорирайте според Вашите предпочетания.

Продуктите, които препоръчваме да използвате в рецептата, може да откриете в нашия онлайн магазин като кликнете върху снимките по-долу:

Био сурово кашу на паста
Био канела на прах

 

Leave your thought