Свински медальони с френски гъбен сос Морел (Смръчкула)

Фантастично вкусна гурме рецепта за медальони от свинско бон филе с френски гъбен сос от гъби Морел, по-известни у нас под името Смръчкула, сметана и коняк. Наситеният, дървесен аромат и превъзходен вкус на гъбите Морел подхождат чудесно както на свинско, така и на телешко месо. Рецепта за 3 порции.  Готвене: на тиган (препоръчваме да използвате...
Read more

Гурме десерт с шам фъстък на паста и авокадо

Една от най-очарователните гурме комбинации е между авокадо и шам фъстък. Тези два вкуса си подхождат чудесно, като шам фъстъка обогатява авокадото със своя аромат и допълва вкуса му. Предлагаме Ви да опитате две фантастично вкусни френски рецепти, в които шам фъстък и авокадо разкриват изцяло своята хармония от вкусове, аромати и безброй здравословни ползи....
Read more

Класическа, френска рецепта за приготвяне на миди Сен Жак

Приготвянето на миди Сен Жак е една от класиките във френската кухня. Освен лесни за готвене, те са изключително вкусни. Може да променяте рецептата според личните си вкусови предпочитания. Описали сме два варианта и гарантираме, че, не само ще се справите успешно, но ще останете безкрайно очаровани от вкуса и визията на Вашето гурме ястие....
Read more

Гурме десерт от печена тиква с кашу на паста

Знаете ли, че една от най-вкусните комбинации е тиква с кашу и канела? Опитайте този гурме десерт. Освен, че е лесен за приготвяне, рецептата е подходяща за вегетарианци в зависимост от продуктите, които използвате. Поднесен като верин, този десерт е изключително очарователен, ароматен и фантастично вкусен. Ето и рецептата: Необходими продукти: Основен крем 100 г...
Read more

Гурме десерт с шамфъстък на паста и какао

Рецепта за изключително вкусен и много изискан суров гурме десерт за ценителите. Без захар и топлинна обработка. Подходящ за вегани. Необходими продукти за приготвяне на 2 бр. десерти За смес 1 50 г фурми без костилки 10 г стафиди 30 г сурови бадеми 10 г фини овесени ядки 5 г сурово какао на прах За...
Read more

Истинската Черна Хавайска сол – морска сол…

…, обогатена с активен въглен или чист природен продукт с невероятни качества и вкус, добит по традиционен хавайски метод. Традиционният метод на добиване на черна хавайска сол е приоритет на няколко семейства, живеещи на Хаваите. Те събират океанската вода в специални глинени легла, вкопани в земята, изцяло с ръчен труд. Покриват ги с прясно добита...
Read more

Кантучини-божествените хрупкави бисквити от Тоскана

За първи път кантучини са приготвяни от жителите на италианския град Прато – Тоскана. През 1867 година италианецът Антонио Матей печели златен медал на световното изложение в Париж, където занася изпечени от него кантучини. Класическите кантучините се приготвят с бадеми и са изключително хрупкави. Вкусът им е нежен и сладък. Интересното при тяхното приготвяне е двойното...
Read more

Ядката кашу расте върху плод, наречен кашу-ябълка.

Вероятно и Вие сте от хората, които обичат кашу и знаете много за здравословните му ползи. Има, обаче, доста интересна информация около тази ядка, която всъщност е по-правилно да се нарече семе. Ето защо. Кашуто е вечнозелено дърво, чиято родина е Бразилия, но вече отдавна се отглежда в Индия, Танзания, Мозамбик и Кения. Истината е,...
Read more

Паста от пшеничен зародиш с трюфели

Оригинална италианска рецепта. Може да я приготвите по класически начин или да я овкусите с трюфел сос според личните Ви предпочитания и тези на любимите Ви хора. Необходими продукти за 3 порции 250 г (1 пакет) паста от пшеничен зародиш с трюфели  1 с.л. зехтин екстра върджин Сол на вкус Пармеджано Реджано за поръсване и/или пречистено...
Read more

Рецепта за най-вкусните френски палачинки Crêpes françaises

Необходими продукти: 180 г брашно 3 бр. яйца 5 г  бакпулвер (1/2 пакет) 50 г краве масло 1 пръчка ванилия 500 мл прясно мляко Щипка сол и 1 ч.л. захар (ако желаете палачинките да са сладки) Начин на приготвяне: 1. Затоплете млякото заедно с маслото, ванилията и захарта. 2. Сложете в дълбока купа брашното, бакпулвера,...
Read more