Френски малинов винегрет за гурме ястия и салати

Винегрет – магическият дресинг за всяка перфекта салата. Корените му са френски, а днес е изключително популярен в почти цял свят. Използва се за овкусяване не само на салати, но и на различни видове меса. Приготвянето му е лесно, но истинската тайна на вкусния винегрет се крие в съставките. Предлагаме Ви няколко френски рецепти за...
Read more

Гурме сладолед с шам фъстък на паста

Една от най-вкусните рецепти за домашно приготвен гурме сладолед с ароматен шам фъстък и мента. Поднесете като изискан десерт в подходяща чаша. Декорирайте по Ваш избор или вкусовите предпочитания на Вашите гости. Време за приготвяне: 30 мин. Порции: за 4 човека Необходими продукти: 100 г кристална захар 3 г стабилизатор за сладолед (по желание) 4...
Read more

Свински медальони с френски гъбен сос Морел (Смръчкула)

Фантастично вкусна гурме рецепта за медальони от свинско бон филе с френски гъбен сос от гъби Морел, по-известни у нас под името Смръчкула, сметана и коняк. Наситеният, дървесен аромат и превъзходен вкус на гъбите Морел подхождат чудесно както на свинско, така и на телешко месо. Рецепта за 3 порции.  Готвене: на тиган (препоръчваме да използвате...
Read more

Гурме десерт с шам фъстък на паста и авокадо

Една от най-очарователните гурме комбинации е между авокадо и шам фъстък. Тези два вкуса си подхождат чудесно, като шам фъстъка обогатява авокадото със своя аромат и допълва вкуса му. Предлагаме Ви да опитате две фантастично вкусни френски рецепти, в които шам фъстък и авокадо разкриват изцяло своята хармония от вкусове, аромати и безброй здравословни ползи....
Read more

Класическа, френска рецепта за приготвяне на миди Сен Жак

Приготвянето на миди Сен Жак е една от класиките във френската кухня. Освен лесни за готвене, те са изключително вкусни. Може да променяте рецептата според личните си вкусови предпочитания. Описали сме два варианта и гарантираме, че, не само ще се справите успешно, но ще останете безкрайно очаровани от вкуса и визията на Вашето гурме ястие....
Read more

Гурме десерт от печена тиква с кашу на паста

Знаете ли, че една от най-вкусните комбинации е тиква с кашу и канела? Опитайте този гурме десерт. Освен, че е лесен за приготвяне, рецептата е подходяща за вегетарианци в зависимост от продуктите, които използвате. Поднесен като верин, този десерт е изключително очарователен, ароматен и фантастично вкусен. Ето и рецептата: Необходими продукти: Основен крем 100 г...
Read more

Гурме десерт с шамфъстък на паста и какао

Рецепта за изключително вкусен и много изискан суров гурме десерт за ценителите. Без захар и топлинна обработка. Подходящ за вегани. Необходими продукти за приготвяне на 2 бр. десерти За смес 1 50 г фурми без костилки 10 г стафиди 30 г сурови бадеми 10 г фини овесени ядки 5 г сурово какао на прах За...
Read more

Истинската Черна Хавайска сол – морска сол…

…, обогатена с активен въглен или чист природен продукт с невероятни качества и вкус, добит по традиционен хавайски метод. Традиционният метод на добиване на черна хавайска сол е приоритет на няколко семейства, живеещи на Хаваите. Те събират океанската вода в специални глинени легла, вкопани в земята, изцяло с ръчен труд. Покриват ги с прясно добита...
Read more

Кантучини-божествените хрупкави бисквити от Тоскана

За първи път кантучини са приготвяни от жителите на италианския град Прато – Тоскана. През 1867 година италианецът Антонио Матей печели златен медал на световното изложение в Париж, където занася изпечени от него кантучини. Класическите кантучините се приготвят с бадеми и са изключително хрупкави. Вкусът им е нежен и сладък. Интересното при тяхното приготвяне е двойното...
Read more

Ядката кашу расте върху плод, наречен кашу-ябълка.

Вероятно и Вие сте от хората, които обичат кашу и знаете много за здравословните му ползи. Има, обаче, доста интересна информация около тази ядка, която всъщност е по-правилно да се нарече семе. Ето защо. Кашуто е вечнозелено дърво, чиято родина е Бразилия, но вече отдавна се отглежда в Индия, Танзания, Мозамбик и Кения. Истината е,...
Read more