Гурме десерт от печена тиква с кашу на паста

Знаете ли, че една от най-вкусните комбинации е тиква с кашу и канела? Опитайте този гурме десерт. Освен, че е лесен за приготвяне, рецептата е подходяща за вегетарианци в зависимост от продуктите, които използвате. Поднесен като верин, този десерт е изключително очарователен, ароматен и фантастично вкусен. Ето и рецептата: Необходими продукти: Основен крем 100 г...
Read more

Гурме десерт с шамфъстък на паста и какао

Рецепта за изключително вкусен и много изискан суров гурме десерт за ценителите. Без захар и топлинна обработка. Подходящ за вегани. Необходими продукти за приготвяне на 2 бр. десерти За смес 1 50 г фурми без костилки 10 г стафиди 30 г сурови бадеми 10 г фини овесени ядки 5 г сурово какао на прах За...
Read more

Истинската Черна Хавайска сол – морска сол…

…, обогатена с активен въглен или чист природен продукт с невероятни качества и вкус, добит по традиционен хавайски метод. Традиционният метод на добиване на черна хавайска сол е приоритет на няколко семейства, живеещи на Хаваите. Те събират океанската вода в специални глинени легла, вкопани в земята, изцяло с ръчен труд. Покриват ги с прясно добита...
Read more

Кантучини-божествените хрупкави бисквити от Тоскана

За първи път кантучини са приготвяни от жителите на италианския град Прато – Тоскана. През 1867 година италианецът Антонио Матей печели златен медал на световното изложение в Париж, където занася изпечени от него кантучини. Класическите кантучините се приготвят с бадеми и са изключително хрупкави. Вкусът им е нежен и сладък. Интересното при тяхното приготвяне е двойното...
Read more

Ядката кашу расте върху плод, наречен кашу-ябълка.

Вероятно и Вие сте от хората, които обичат кашу и знаете много за здравословните му ползи. Има, обаче, доста интересна информация около тази ядка, която всъщност е по-правилно да се нарече семе. Ето защо. Кашуто е вечнозелено дърво, чиято родина е Бразилия, но вече отдавна се отглежда в Индия, Танзания, Мозамбик и Кения. Истината е,...
Read more

Паста от пшеничен зародиш с трюфели

Необходими продукти (3-4 порции) 1 пакет паста от пшеничен зародиш с трюфели  1 с.л. зехтин Сол на вкус Пармеджано Реджано за поръсване и/или трюфел масло    Начин на приготвяне: В дълбок съд оставете да кипне 4 л вода. Към нея добавете 12 г сол, 1 с.л. зехтин и пастата. Разбърквайте периодично. Варете 7-8 мин,отцедете пастата като оставите...
Read more

Рецепта за най-вкусните френски палачинки Crêpes françaises

Необходими продукти: 180 г брашно 3 бр. яйца 5 г  бакпулвер (1/2 пакет) 50 г краве масло 1 пръчка ванилия 500 мл прясно мляко Щипка сол и 1 ч.л. захар (ако желаете палачинките да са сладки) Начин на приготвяне: 1. Затоплете млякото заедно с маслото, ванилията и захарта. 2. Сложете в дълбока купа брашното, бакпулвера,...
Read more

Гравиола – екзотичният плод с форма на сърце

Гравиолата е вечнозелено дърво. Bĸycът нa плoдoвeтe му е фантастична ĸoмбинaция oт ягoди и aнaнac, c хармония от cлaдĸи, цитрусови нoтĸи. Отглежда се в Aфpиĸa , Югoизтoчнa Aзия, Мексико, Карибите и Южна Америка. Плодовете са изключително вкусни и освежаващи. Meĸaтa ĸaшa и фибpите oт плoдoвeтe ce изпoлзвaт зa направата на сладка, нaпитĸи, дecepти. Има редица...
Read more

Класика от френската кухня – Ястия, които трябва да опитате!

Френската храна и начинът на приготвянето й се считат за гръбнака или основата на много кухни в западния свят. Влиянието и разпознаването на френските техники в готварството са легендарни и именно това е причината, поради която френската кухня изглежда трудна за начинаещия. Френските готвачи оставят усещането, че правят всичко с неповторима елегантност и усет. Най-често...
Read more

Пол Бокюз – Иконата на френската съвременна кухня и най-обичаният готвач в света.

ЛЕГЕНДАРНАТА СУПА С ТРЮФЕЛИ НА ПОЛ БОКЮЗ – Иконата На Френската Съвременна Кухня И Най-Обичаният Готвач В Света. Наскоро светът загуби най-обичания си и уважаван майстор готвач – французинът Пол Бокюз. Той доведе класическото кулинарно френско изкуство до съвършенство и остана завинаги в историята със своите иновативните подходи към храната и високото й качество. Ето...
Read more