За връзка с нас: +359 876 806 270 | E-mail: us@gourmanic.us
My Cart
0.00 лв.
Blog

Безопасно ли е онлайн пазаруването и получаването на пратки по куриер

по време на епидемия от корона вирус и грип?
Вашето безопасно пазаруване и получаване на пратки от Гурманик е наш приоритет!
Това е въпрос, който доста хора започнаха да ми задават след като беше оповестена новината за разпростарнението на корона вирус.
По този въпрос здравните власти уверяват, че пратките са безопасни, тъй като вирусът не е устойчив в околната среда. Все още, обаче, се правят проучвания за устойчивостта на Covid-19 върху различни видове повърхности и не може да се твърди нищо със сигурност.
Предлаганите от нас продукти са стерилизирани, консервирани и пакетирани в стерилна среда с абсолютно гарантирано качество и произход. Ние сами опаковаме нашите пратки и като допълнителна мярка за сигурност обезопасяваме повърхностите/опаковките на продуктите чрез впръскване на спирт върху опаковъчните материали и кашони за опаковане на пратките.
 
Препоръчваме при получаването на каквито и да било куриерски пратки или закупуване на продукти от магазинната мрежа, да измивате бурканите с вода и сапун, а пакетите с хранителни продукти да забърсвате с кърпи, напоени със спирт.
Най-важното е да спазвате основните хигиенни препоръки. Ако не друго, то добрата хигиена и хигиенни навици ще се отразят положително върху самочувствието ви и това на семейството. Нека погледнем от добрата гледна точка – да научим децата си на идеална хигиена, да им създадем навици, които, повярвайте, в бъдеще ще са им изключително необходими. Може би много повече отколкото на нас, когато сме били деца.
  • ако сте леко неразположени или болни, или скоро сте боледували, останете си вкъщи за по-дълго. Пазете себе си и хората около вас.
  • засилете имунната си система – има изобилие от методи и средства
  • избягвайте места, където се събират много хора
  • мийте ръцете си с топла вода и сапун или ги мажете с дезинфектант или спирт след всяко посещение на обществено място. И докато сте на това обществено място, не пипайте никоя част от лицето си. Супер удобно и практично е да се носят латексови ръкавици, които да изхвърлите веднага след напускане на общественото мястото и преди да се качите в колата.
  • грижите се за тялото и за здравето си. Хранете се разумно и не преяждайте. Избягвайте насипни продукти и недобре пакетирани. Тези с повече прах върху капачките в магазините може да са по-безопасни, поне не са ги пипали хора през последните месеци 🙂
  • доставяйте си малки удоволствия като това да готвите вкъщи за цялото семейство
  • хранете се с качествена храна, доколкото е възможно
  • насърчавайте хората около вас да спазват хигиена, дистанция при общуване и ….. най-важното – БЕЗ паника.
Желая здраве и успех на всички. Това, което зависи от нас, сме готови да направим като оставаме винаги  на ваше разположение.
Галя Кръстева
/Управител – Гурманик ЕООД/

Leave your thought